فایل ورد word تورم در ایران علل و راهکارها دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد word تورم در ایران علل و راهکارها کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد word تورم در ایران علل و راهکارها،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد word تورم در ایران علل و راهکارها :
موضوع : فایل ورد word تورم در ایران علل و راهکارها
توضیح : این فایل به صورت ورد و آماده چاپ می باشد
علل تورم در ایران
مشاور اتاق بازرگانی خراسان و استاد دانشگاه معتقد است : تورم ناشی از عدم تعادل میان عرضه و تقاضا ست ، وقتی در جامعه عرضه و تقاضای كالایی در شرایط مطلوب خود قرار نگیرد، تورم ایجاد می شود. دكتر خطیب یزدی افزود : گاه تورم ناشی از افزایش هزینه تولید است كه آثار این افزایش را در قیمت كالاها می بینیم چنانكه این افزایش هزینه ها می تواند افزایش دستمزدها، نرخ حمل و نقل و تولید، سوخت مورد نیاز و افزایش نرخ بهره بانكی باشد.
وی با اشاره به افزایش قیمت بنزین در هر سال می گوید : همین امر موجب بالا رفتن نرخ حمل و نقل و به تبع آن افزایش قیمتها در سایر بخشها می شود.
به اعتقاد وی ، تورم می تواند ناشی از افزایش قیمت كالاهای وارداتی باشد كه تورم وارداتی نامیده می شود، كالاهایی چون ماشین آلات ، تجهیزات صنعتی و تولیدی كه در داخل جانشین ندارند و با افزایش قیمت آن در خارج به دلیل نداشتن آنها در داخل ناچار از ورود آنها با هر قیمتی هستیم.
وی افزایش نرخ ارز خارجی را هم به مفهوم كاهش ارزش پول كشور می داند و می گوید: چون ما صادرات چندانی نداریم و در مقابل واردات بسیار داریم این اثر بر داخل كشور بیشتر خود را نشان می دهد.
دكتر خطیب یزدی در كنار همه این علل ، تورم امروز موجود در اقتصاد كشور را ساختاری می داند بدین مفهوم كه ساختار تولید درست عمل نمی كند.
وی می گوید : در كشورهای كم توسعه یافته امروز ، مهمترین مشكل تورم ساختاری است كه ناشی از كم توسعه یافتگی ساختار تولید است چنان كه بازدهی تولید پایین جوابگوی حجم نیازهای جمعیتی نیست.
وی توضیح داد : طی برنامه دوم و سوم با وجود آنكه نرخ رشد جمعیت را به 1/7 و 1/4 در صد كاهش دادیم باز هم شاهد تورم هستیم یعنی ساختار تولید نامناسب تر از آن است و نمی تواند در برابر این نرخ رشد جمعیت حركت داشته باشد، زیرا پزشك كمتر تربیت ، خدمات پزشكی و آموزشی كمتری ارائه می شود، مواد غذایی و فولاد كمتر تولید می شود و در مقابل جمعیت هر چند روند آرام تر اما افزایش دارد.
وی اظهار داشت: در واقع اگر بخواهیم همین سطح از رفاه را داشته باشیم باید به ازای هر یك درصد رشد جمعیت سه درصد تولید كشور افزایش یابد ، وقتی تولید نمی تواند به آن میزان افزایش یابد ما به شكل تورم آثار آن را شاهدیم.
وی افزود: یعنی ساختار تولید دارای مشكل است كه بازدهی ندارد چنا نكه امروز در بهترین وضعیت فقط 70 درصد ظرفیت صنایع مادر در كشور قابل استفاده است و در برخی صنایع 50 درصد هم نیست .
وی با بیان اینكه این تورم و گرانی می تواند به صورت جهشی خود را نشان دهد یا خفته، افزود: عواملی چون افزایش نقدینگی در جامعه در بروز آن اثر مستقیم دارد.
به گفته وی، در شرایط امروز جامعه و بروز موجی از گرانی ها ، شاید بخشی ناشی از آن باشد كه نقدینگی طی چند سال اخیر در جامعه بیش از 10 برابر شده و در مقابل آن تولید افزایش نداشته است.
وی با اشاره به سالهای برنامه دوم كه نرخ تورم تا 47 درصد هم رسید گفت : در سالهای بعد تلاش شد با سیاستهای بانك مركزی این رقم به 20 و 15 درصد برسد اما در مقابل امروز شاهد رشد نرخ بیكاری شدیم.
وی افزود : در واقع سیاست های انقباضی پولی بانك مركزی چون جمع آوری نقدینگی موجود جامعه از طریق فروش اوراق مشاركت و مانند آن، این جهش را كنترل كرد اما منجربه ركود در عرصه اقتصاد كشور شد.
خطیب یزدی گفت: در واقع این اقدام بانك مركزی به معنی جمع آوری نقدینگی سرگردان كه خود به تورم دامن می زند نیست زیرا این سرمایه ها به دلیل نرخ بازدهی و سود در بخش خدمات ، ساختمان و مستقلات به آن سمت كشیده شده و بخش زیادی از نقدینگی موجود دست مردم بجای سرمایه گذاری در بخشهای مولد،صرف خرید زمین، مسكن، برج و ساختمان و پاساژ و مغازه و دلالی كه نیاز جامعه نبود و بر گرانی ها افزود، شد.
وی علت را بازدهی پایین سرمایه گذاری در بخشهای تولیدی و اشتغالزا در مقابل بازدهی و سودآوری بخش زمین و مسكن دانست.
او افزود: نرخ بازدهی تلفن همراه امروز 30 درصد ، زمین و مسكن 30 و 40 درصد و اوراق مشاركت بانك مركزی 17 درصد است كه همین فاصله موجب سرمایه گذاری در بخشهای غیر مولد می شود.
وی در ادامه افزود: ما هیچگاه در كشور ركود و تورم را به صورت مجزا و تنها نداشته ایم كه در واقع ركود تورمی بوده كه هر دو ساختاری است.
وی ادامه داد: وقتی بازدهی سرمایه پایین است به اندازه كافی سرمایه گذاری مولد نمی شود، در این صورت ورود جمعیت جوان به بازار كار هم افزایش بیكاری را به دنبال دارد.
فایل ورد word تورم در ایران علل و راهکارها
فهرست مطالب
علل تورم در ایران 2
راهكارهای قطع ریشه های تورم در كشور 12
ایرادات درسیستم بودجه بندی ایران : 15
4)غیرقابل تغییر بودن اجزاء اجرای بودجه ، به علت نبودن قابلیت انعطاف برنامه ی بودجه در صورت تغییر منابع با نیازها ، نمی توان در جریان سال مالی اعتبارات پیش بینی نشده را كسر یا اضافه كرد؛ 16
تشنه تورم 19
منابع و مآخذ 23
