فایل ورد word تفسیر آیات مربوط به موضوع حجاب از سوره های نور و احزاب دارای 45 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد word تفسیر آیات مربوط به موضوع حجاب از سوره های نور و احزاب کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد word تفسیر آیات مربوط به موضوع حجاب از سوره های نور و احزاب،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد word تفسیر آیات مربوط به موضوع حجاب از سوره های نور و احزاب :
موضوع : فایل ورد word تفسیر آیات مربوط به موضوع حجاب از سوره های نور و احزاب
توضیح: این فایل به صورت ورد و آماده چاپ می باشد
1- فلسفه حجاب
بدون شك، در عصر ما كه بعضی نام آن را عصر برهنگی و آزادی جنسی گذارده اند، و افراد غرب زده، بی بند وباری زنان را جزئی از آزادی او می دانند، سخن از حجاب گفتن برای این دسته ناخوشایند و گاه افسانه ای است متعلق به زمان های گذشته !
ولی مفاسد بی حساب، مشكلات و گرفتاریهای روز افزونی كه از این آزادیهای بی قید و شرط به وجود آمده سبب شده كه تدریجاً گوش شنوائی برای این سخن پیدا شود.
البته در محیط های اسلامی و مذهبی، مخصوصاً در محیط ایران بعد از انقلاب جمهوری ا سلامی، بسیاری از مسائل حل شده، و به بسیاری از این سؤالات عمده پاسخ كافی و قانع كننده داده شده است، ولی باز اهمیت موضوع ایجاب می كند: این مسأله به طور گسترده تر مورد بحث قرار گیرد.
مسأله این است: آیا زنان با (نهایت معذرت) باید برای بهره كشی از طریق سمع،بصر و لمس (جز آمیزش جنسی) در اختیار همه مردان باشند؟ و یا باید این امور، مخصوص همسرانشان گردد؟
بحث در این است: آیا زنان در یك مسابقه بی پایان در نشان دادن اندام خود و تحریك شهوات و هوس های آلوده مردان درگیر باشند؟ و یا باید این مسائل از محیط اجتماع بر چیده شود، و به محیط خانواده و زندگی زناشوئی اختصاص یابد؟!
اسلام، طرفدار برنامه دوم است و حجاب، جزئی از این برنامه محسوب می شود، در حالی كه غربی ها و غرب زده های هوسباز، طرفدار برنامه اولند!.
اسلام، می گوید: كامیابی های جنسی اعم از آمیزش و لذت گیری های سمعی، بصری و لمسی مخصوص به همسران است و غیر از آن گناه، و مایه آلودگی و ناپاكی جامعه می باشد كه جمله «ذلِكَ أََزكی لَهم» در آیات فوق اشاره به آن است.
تفسیر آیات 31و60 سوره نور از تفسیر نمونه آیت ا... مكارم شیرازی درمورد موضوع حجاب: (آیه 31 سوره نور)
وَ قْل لِلمْؤمِناتِ یَغضْضنَ مِن أبصارِهِنّ وَ یَحفَظنَ فزوجهن و لا یبدین زینتهن الا ما ظهر منها و لیضربن بخمر هن علی جیوبهن و لا یبدین زینتهن الا لبعولتهن او آبائهن أو آباء بعولتهن أو أبنائهن أو أبناء بعولتهن أو إخوانهن أئو بنی إخوانهن أو بنی أخواتهن أو نسائهن أو ما ملكت أیمانهن أو التابعین غیر أولی الا ربه من الرجال أو الطفل الذین لم یظهرو علی عورات النساء و لا یضربن بأرجلهن لیعلم ما یخفین من زینتهن و توبوا ألی الله جمیعاً أیّها المؤمنون لعلكم تفلحون
و به زنان با ایمان بگو چشم های خود را از (نگاه هوس آلود) فرو گیرند، و دامان خویش را حفظ كنند و زینت خود را- جز آن مقدار كه نمایان است- آشكار ننمایند، و (اطراف) روسری های خود را بر سینه خود افكنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود)، و زینت خود را آشكار نسازند مگر برای شوهرانشان، یا پدرانشان یا پدرشوهرانشان، یا پسرانشان، یا پسران همسرانشان، یا برادرانشان، یا پسران برادرانشان، یا پسران خواهرانشان، یا زنان هم كیششان یا بردگانشان (كنیزانشان) یا افراد سفیه كه تمایلی به زن ندارند، یا كودكانی كه از امور جنسی مربوط به زنان آگاه نیستند؛ و هنگام راه رفتن پاهای خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان دانسته شود. (و صدای خلخال كه بر پا دارند به گوش رسد) و همگی به سوی خدا باز گردید ای مؤمنان، تا رستگار شوید!
تفسیر: در این آیه به شرح وظائف زنان در این زمینه می پردازد، نخست به وظائفی كه مشابه مردان دارند اشاره كرده می گوید: «و به زنان با ایمان بگو چشم های خود را فرو گیرند (و از نگاه كردن به مردان نامحرم خودداری كنند) و دامان خود را حفظ نمایند» «وَ قٌل لِلمُؤمِناتِ یَغضُضنَ مِن أبصارِهِنّ و یَحفَظنَ فُرُوجَهُنَّ»
و به این ترتیب، «چشم چرانی» همان گونه كه بر مردان حرام است بر زنان نیز حرام می باشد، می پوشانید عورت از نگاه دیگران، چه از مردان و چه از زن برای زنان نیز همانند مردان واجب است.
پس از آن به مسأله حجاب كه از ویژگی زنان است ضمن سه جمله اشاره فرمودند:
1- «آنها نباید زینت خود را آشكار سازند جز آن مقدار كه طبیعتاً ظاهر است»
«وَ لا یُبدِینَ زِینَتَهُنَّ إلاّ ما ظَهَرَ مِنها»
در این كه منظور از زینتی كه زنان باید آن را بپوشانند و همچنین زینت آشكاری كه در اظهار آن مجازند چیست؟ در میان مفسران سخن بسیار است.
بعضی، زینت پنهان را به معنی زینت طبیعی (اندام زیبای زن) گرفته اند، در حالی كه كلمه «زینت» به این معنی كمتر اطلاق می شود.
بعضی دیگر، آن را به معنی «محل زینت» گرفته اند، زیرا آشكار كردن خود زینت مانند گوشواره و دستبند و بازوبند به تنهائی مانعی ندارد، اگر ممنوعیتی باشد مربوط به محل این زینت ها است، یعنی گوش ها و گردن و دستها و بازوان.
بعضی دیگر، آن را به معنی خود «زینت آلات» گرفته اند منتها در حالی كه روی بدن قرار گرفته، و طبیعی است كه آشكار كردن چنین زینتی توام با آشكار كردن اندامی است كه زینت بر آن قرار دارد.
(این دو تفسیر اخیر از نظر نتیجه یكسان است هر چند از دو راه مسأله تعقیب می شود.)
فایل ورد word تفسیر آیات مربوط به موضوع حجاب از سوره های نور و احزاب
فهرست مطالب
موضوع حجاب (فایل ورد word تفسیر آیات مربوط به موضوع حجاب از سوره های نور و احزاب)
مقدمه 4
تفسیرآیات 31 و60 سوره نور از تفسیر نمونه آیت ا... مكارم شیرازی درمورد موضوع حجاب 6
تفسیر آیه 31سوره نور 6
تفسیرآیه 60 سوره نور 11
تفسیرآیات 31 و 60 سوره نور از تفسیر نورآقای قرائتی درمورد موضوع حجاب13
تفسیر آیه 31 سوره نور 13
تفسیرآیه 60 سوره نور 17
تفسیرآیات 59 و 55 و 32 سوره احزاب از تفسیر نمونه آیت ا... مكارم شیرازی درمورد موضوع حجاب 19
تفسیر آیه 32 سوره احزاب 19
تفسیر آیه 55 سوره احزاب 22
تفسیر آیه 59 سوره احزاب 25
تفسیر آیات 59 و 55و 32 سوره اح
زاب از تفسیر نورآقای قرائتی درمورد موضوع حجاب: 28
تفسیر آیه 32 سوره احزاب 28
تفسیر آیه 55 سوره احزاب 30
تفسیرآیه 59 سوره احزاب 31
نتیجه گیری 35
منابع و مآخذ: 40
