فایل ورد word تغذیه و بهداشت دندان

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

 فایل ورد word تغذیه و بهداشت دندان دارای 51 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد word تغذیه و بهداشت دندان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد word تغذیه و بهداشت دندان،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد word تغذیه و بهداشت دندان :

موضوع : فایل ورد word تغذیه و بهداشت دندان


توضیح: این فایل به صورت ورد و آماده چاپ می باشد

پوسیدگی دندان در اثر شیشه شیر كودك الگوی پوسیدگی در دندانهای جلوی كودكان دو ساله به بعد كه پوسیدگی شیشه شیر پرستاری نیز نامیده می‎شود از مجاورت بیش از حد مایعات حاوی قند در زمان خواب ناشی می گردد.
سنگریزه calculus - یك سفت شدگی سخت سنگ مانند كه در روی دندانها و بوسیله آهكی شدن پلاك دندانی تشكیل می گردد.
چگونگی و كیفیت پوسیدگی (خاصیت ایجاد پوسیدگی)- خواص پیش برنده پوسیدگی یك غذا
پوسیدگی دندانی- بیماری كه در آن اسید تولید شده توسط متابولیسم قندی میكروارگانیسم ها به حمله باكتریها منجر گردیده و باعث كم شدن مواد معدنی مینای دندان و تخریب ساختمان دندان می‎شود.
عاج دندان- مهم ترین و اصلی ترین بافت آلی دندان كه مغز آن را می پوشاند و در تاج توسط مینای دندان و در ریشه ها توسط سیمان پوشیده می‎شود.
بی دندانی (فقدان دندان)- از دست دادن قسمتی یا كامل دندانهای طبیعی
مینای دندان- ماده ای بسیار سخت غیرآلی سفید، بلورین و متراكم كه عاج دندان (دنتین) را پوشانده و محافظت می نماید.
آپاتیت فلوراید- شكلی از یون فلوئور كه در عاج و مینای دندان همراه با كلسیم و فسفر تشكیل می گردد.
التهاب فلوراید (fluorosis) - حالتی كه از مجاورت مینای دندان با مقادیر فراوان فلوراید ناشی می گردد كه با خالهای گچی سفید سطح مینا مشخص می گردد كه تا رنگهای قهوه ای پیش روی می نماید و در نهایت بصورت خال خالی تظاهر می نمایند.
لثه- قسمتی از مخاط دهان كه تاج های بیرون نزده دندانها را می پوشاند و دور تا دور گردن آنهایی كه بیرون آمده اند را در بر می‎گیرد:
لثه ها (gums) :
شیار لثه ای- فضای V شكل كم عمق و سطحی اطراف دندان كه توسط سطح دندان در یك سمت و در سوی دیگر امتداد اپیتلیوم لثه پیوند خورده است.
رویهم قرار گرفتن دندانهای بالا و پائین در موقع بسته بودن دهان (جفت شدگی)- ارتباط دندانهای متضاد در آرواره های بالا و پایین: جفت شدگی كامل زمانی است كه دندانهای جلو و عقب فك بالا و پائین كنار هم قرار می گیرند.
بیماری دور دندانی- التهاب بافت لثه ای با پیامد تخریب ساختارهای استخوانی پایه و سرانجام از دست دادن دندان
پلاك- لایه نازك (Film) بیرنگ و چسبناك میكروارگانیسم ها، پروتئینهای بزاقی، اجزای معدنی و پلی ساكاریدهایی كه به دندانها و لثه ها می چسبند.
استرپتوكوك موتانس- یك باكتری دهانی درگیر در تشكیل پوسیدگی دندانی
خشكی دهان ناشی از فقدان ترشح طبیعی- خشكی دهان ثانویه بر ناكافی بودن یا فقدان بزاق
رژیم غذایی و تغذیه نقش مهمی در رشد دندان، استحكام بافت دهان و لثه، قدرت استخوان و پیشگیری و مهار بیماریهای حفره دهان ایفا می نمایند. رژیم غذائی براساس موارد زیر از تغذیه تمایز یافته است: رژیم غذایی اثری موضعی بر استحكام دندان دارد كه نوع، شكل و تكرار غذاها و نوشیدنیهای مصرفی تاثیری مستقیم روی دندانها دارند. تغذیه اثری عمومی و سیستمیك دارد. تأثیر ماده غذائی وارد شده بطور عمومی بر رشد و حفظ حفره دهان اثر می گذارد. بدلیل سرعت آن در میزان برداشت، مخاط دهان بویژه به تغییرات وضعیت ماده مغذی حساس می‎باشد.
زمانیكه رژیم غذائی و تغذیه بر حفره دهانی تأثیر می نمایند، تأثیر معكوس آن یعنی اثر حفره دهانی بر مواد غذایی و تغذیه قوت می گیرد، وضعیت حفره دهانی بر توانانی آن بر رژیم غذائی كافی و متعاقب آن تعادل ماده غذایی تأثیر می گذارد. بیماریهای دندانی به فراتر از پوسیدگی دندان گسترش می یابند. از دست دادن دندان یا ادنتولیسم (edentulism) در حدود 40% افراد بالای 65 سال روی می‎دهد و می‎تواند تأثیر مهمی بر ورود غذا بگذارد. بیماری اطراف دندانی شایع در بزرگسالان، لثه ها را تخریب نموده و ممكن است بر استحكام و ثبات دندان اثر نماید. پوسیدگی دندان با الگوهای متفاوتی در گروههای سنی مختلف روی می‎دهد. در حالیكه مجموع شیوع تخریب در ایالات متحده از 60 به 40% كاهش یافته است، انهدام ریشه و تاجی در جمعیت بزرگسال و سالخورده افزایش یافته است.
فایل ورد word تغذیه و بهداشت دندان
فایل ورد word تغذیه و بهداشت دندان
فهرست مطالب
فایل ورد word تغذیه و بهداشت دندان 1
اصطلاحات كلیدی: 2
پوسیدگی دندان: 8
علت شناسی : 9
میكروارگانیسم ها: 9
ماده مناسب (سوبسترا): 10
خاصیت پوسانندگی یكایك غذاها: 12
عوامل مؤثر پوسانندگی غذاها: 14
دندان مستعد: 18
روند پوسیدگی: 19
تشكیل پلاك: 19
تولید اسید: 20
وظیفه و عملكرد بزاق 20
الگوهای پوسیدگی: 22
فلوراید (یون فلوئور): 23
مكانیسم عملكرد: 24
افزودن فلوراید به آب: 25
منابع دیگر فلوراید: 26
مراقبتهای پیش بینی كننده 30
بیماری دور دندانی: 32
علت شناسی (اتیولوژی): 34
درمان تغذیه‌ای: 35
تخریب دندان به وسیله شیشه كودك BBTD :‌ 36
از دست دادن و دندان مصنوعی: 40
تظاهرات دهانی بیاری سیستمیك (عمومی) : 42





لینک کمکی