فایل ورد word ضرورت های خصوصی سازی و کاهش تصدی گری دولت در اقتصاد

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

 فایل ورد word ضرورت های خصوصی سازی و کاهش تصدی گری دولت در اقتصاد دارای 57 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد word ضرورت های خصوصی سازی و کاهش تصدی گری دولت در اقتصاد  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد word ضرورت های خصوصی سازی و کاهش تصدی گری دولت در اقتصاد،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد word ضرورت های خصوصی سازی و کاهش تصدی گری دولت در اقتصاد :

موضوع : فایل ورد word ضرورت های خصوصی سازی و کاهش تصدی گری دولت در اقتصاد


توضیح: این فایل به صورت ورد و آماده چاپ می باشد


دلایل دولتی شدن اقتصاد ایران :
هم اكنون تقریباً كلیه كشورهای جهان با اتخاذ سیاستهای اقتصادی غیردولتی و رقابتی ، ساختار اقتصادی خود را اصلاح كرده و در مسیر توسعه پایدار قرار گرفته اند . لذا باید بررسی كرد كه چرا سیاست های اقتصادی كشور بر خلاف شعارهای انقلاب اسلامی ، از یك سو به توسعه اقتصادی دولتی منجر شدند و از سوی دیگر از اصول و مبانی اسلامی فاصله گرفتیم؟ چگونه است كه با وجود انتقاد از سوء استفاده های مالی ، بریز و بپاش ها ، فساد ، رشوه و پارتی بازی در دستگاه‌ها و بنگاههای دولتی كه عامل اصلی آن دخالت دولت در امور تصدی گری و اجرای سیاست های یارانه ای است ، باز هم این سیاست ها طرفدار دارند . پاره ای از دلایل این امر به شرح زیرند :
عده‎ای معتقدند كه عامل اصلی به بیراهه كشیده شدن سیاست‎های اقتصادی كشور، وجوه عقاید چپ‎گرایانه میان بعضی از مبارزان مسلمان در سال‎های اولیه انقلاب اسلامی است، به طوری كه حتی در بین انقلابیون مسلمان نیز تعداد زیادی افراد یا خود تحت تأثیر عقاید چپ گرایانه قرار داشتند و یا این كه برای مقابله با شعارهای چپ‎گرایانه و حفظ نظام اتخاذ چنین سیاستهایی را ضروری می‎دانستند البته شاید هنوز هم در بین مسوولان نظام اراد معدودی با این طرز تفكر وجود داشته باشند.
وجود جنگ و توطئه‎های گوناگون علیه نظام و رها كردن برخی كارخانجات توسط صاحبان آنها،‌اجبارا دخالت گسترده دولت در امور اجرایی جامعه را تا حدی توجیه‎پذیر ساخت و مسوولان عالی رتبه كشور را به ادامه وضعیت موجود ترغیب نمود.
برداشت ناصحیح از عدالت اجتماعی و اقتصادی و توجیه غلط از اقتصاد مردمی، زمینه‎ساز تداوم وضع موجود بوده است.
تجربه نیمه موفق اصلاح ساختار اقتصادی در دهه قبل و عدم پایبندی بعضی دستگاهها به تعهدات دولت درقبال مردم، تحت فشار قرار گرفتن مردم بویژه اقشار محروم جامعه و بالاخره كنار گذاشتن سیاستهای تبلیغ شده و روی آوردن مجدد به سیاستهای دولتی قبلی و در نتیجه وارد آمدن زیان‎هایی به كشور به دلیل این تغییر رویه‎ها اعتماد مردم به سیاستهای جدید را زیر سوال برده است. به نحوی كه زدودن آثار سوء این سیاست‎هاو اجرای غلط آنها به دلیل عدم برنامه‎ریزی صحیح و یا ضعف بعضی از مجریان كاری پس دشوار می‎نماید.
دولت به دلیل تصدی‎گری چندین ساله در امور اقتصادی، فقدان دیدگاه‎های روشن و همسو در بین اعضای خود و بالاخره ضعف در سیاست‎گذاری، فرصت ساختن و پرداختن به ایجاد سیستم‎ها و نظام‎های نظارتی برای فعالیت بخش خصوصی و استانداردسازی‎هیا لازم را به دست نیاورده و اكنون این نگرانی را دارد كه با واگذاری كار به بخش خصوصی ناگهان همه چیز از دستش رها شود.
به دلیل نبود اجزاب سیاسی، به معنای واقعی كه دارای مرامنامه و برنامه مدرن برای
جامعه‎ باشند، تلاش دولت‎ها در جهت رفع مشكلات جاری مردم بیشتر از طریق راه‎حل‎های ساده‎تر و راحت‎تر و بدون توجه به اثرات درازمدت آنها صورت می‎گیرد تا حتی‎المقدور خوشنام باقی بمانند.
بسیاری از مدیران به سیاستهای غیردولتی اعتقاد چندانی نداشته و اجرای آنها را عاملی در كاهش قدرت خود می‎انگارند. در نتیجه اقداماتی كه در راستای مردمی‎سازی اقتصاد انجام می‎گیرد بیشتر از روی بی‎اعتقادی، بی‎اعتمادی، بدون برنامه‎ریزی و هماهنگی‎های لازم بخشی انجام گرفته است. بنابراین برداشت عمومی از این سیاست‎ها منفی بوده و آنها را برخلاف منافع ملی می‎دانند.
مفروضات در مورد سیاست‎ها و راهكارهای پیشنهادی
سیاست‎ها و راهكارهای پیشنهادی با توجه به ضرورت‎های اجتماعی كشور، ارزش‎های اعتقادی مورد قبول جامعه، وضعیت جهانی و بالاخره درك ما از مسوولیت‎ها و حدود اختیارات دولت تدوین شده و چارچوب نظری قابل دفاعی دارد.
سیاست‎ها و راهكارهایی كه بدون مشاركت اندیشمندان كارشناسان، دست‎اندركاران و عموم علاقه‎مندان تدوین و اجرا شوند، به دلیل مغفول ماندن جنبه‎های مهم و نكات لازم در آنها شانس ناچیزی برای موفقیت دارند،‌ضرورت همسویی دیدگاههای تدوین كنندگان نیز امری مسلم است.
هر نوع برنامه منسجم توسعه تنها با تكیه بر سازماندهی پویا و به كارگیری مدیران لایق قابل اجرا است.
بررسی‎های مقدماتی علمی و عملی همه جانبه در مورد عملی بودن سیاست‎ها و راهكارهای پیشنهادی و برآورد نتایج آنها صورت گرفته است. هرچند قطعا پیش از اجرا باید با استفاده از امكانات دولت در مورد آنها بررسی‎های دقیق‎تری انجام پذیرد. در این زمینه همچنین باید نظرات تشكل‎های مردمی و نهادهای جامعه مدنی و كسانی كه به نحوی از اجرای این سیاست‎ها منتفع شده و یا از آن تأثیر می‎پذیرند نیز ملحوظ شود. مسلم است رسیدن به 57 حل‎های مشترك، همسویی دیدگاهها را می‎طلبد.
یكی از نكات مهمی كه در سیاستگذاری‎ها و اجرای طرح‎ها باید مدنظر قرار گیرد اثرات اجرای هر طرح و سیاست بر روی سایر بخش‎های اجتماعی است. دولت آینده باید سریعا تأسیس چنین مركزی را در سازمان مدیریتو برنامه‎ریزی پیگیری نماید.
اصولا هرگونه سیاست و راهكار اجرایی باید پیش از اجرا از طریق پایگاه‎های اینترنتی و یا توسط رسانه‎ها به نظرخواهی عمومی گذاشته شود. قطعا راهنمایی افراد با صلاحیت موجود در متن جامعه، می‎تواند این سیاست‎ها را كارآمدتر سازد.
لزوم اولویت‎بندی و تعیین سرعت مناسب برای پیاده كردن سیاستهای جدید ذكر این نكته ضروری است كه اجرای هر گونه سیاست جدید اقتصادی،‌ اجتماعی، فرهنگی و سیاسی باید با حركتی موزون و با سرعتی مناسب در زمان و شرایط خاص جامعه و با رعایت تقدم و تأخر، انجام گیرد تا آرامش جامعه كه لازمه موفقیت هرگونه اصلاحات است، حفظ شود. البته در مسیر حركت اصلاحات، جهت حركت هیچ‎گاه نباید تغییر كند. در این مجموعه سعی شده وضعیت مطلوب در هر مورد ترسیم شود تا جهت حركت
روشن باشد. البته تعیین سرعت حركت در هر مورد به بررسی بیشتر و دقیق‎تری نیاز دارد.
سیاست‎ها و راهكارهای اقتصادی پیشنهادی برای دولت آینده
سیاستهای اقتصادی پیشنهادی ما برای دولت كارآمد و شایسته كه اعتقاد داریم مبتنی بر آموزه‎های اصلی اسلام نیز می‎باشند، عبارتند از:
مردم در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران و مقررات و معاملات خود آزاد هستند. دولت به عنوان پاسدار منافع عمومی،‌عهده‎دار تضمین تقسیم فرصت‎ها و امكانات به صورت عادلانه و برخورداری همگان از حقوق مشروع خود در استفاده غیرانحصاری از اموال عمومی است. مداخله دولت در شرایطی كه مصالح اجتماعی در مخاطره قرار گیرد، از باب ضرورت و تنها در حد ضرورت مجاز است.
فایل ورد word ضرورت های خصوصی سازی و کاهش تصدی گری دولت در اقتصاد
فهرست مطالب
ضرورت های خصوصی سازی و كاهش تصدی گری دولت در اقتصاد
دلایل دولتی شدن اقتصاد ایران : 1
مفروضات در مورد سیاست‎ها و راهكارهای پیشنهادی 3
سیاست‎ها و راهكارهای اقتصادی پیشنهادی برای دولت آینده 5
روشهای خصوصی‎سازی و تجربه آن در ایران 9
روشهای خصوصی‎سازی در جهان: 9
عرضه‎ عمومی تمام یا قسمتی از سهام شركت 9
روش اجرا 10
شرایط لازم برای عرضه عمومی سهام 12
مشكلات اجرایی 13
فروش خصوصی سهام 14
روش اجرایی 14
مزایای عرضه خصوصی سهام 16
مشاركت بخش خصوصی در شركت دولتی 18
فروش دارائیهای شركت یا مؤسسات دولتی 19
روش اجرایی 20
تجزیه واحد بزرگ دولتی به چند شركت كوچكتر 21
فروش شركت به كاركنان و مدیران 22
ارزیابی عملكرد دولت‎ها در فروش بنگاه‎های اقتصادی 25
برنامه پیشنهادی جهت آزادسازی دولت از تصدی امور اقتصادی 28
نتایج حاصل از اجرای راهكارهای پیشنهادی 35
آیا خصوصی‎سازی به اهداف تعیین شده دست یافته است؟ 36
سیر قانونی خصوصی‎سازی در ایران 38
تجزیه و تحلیل عملكرد خصوصی‎سازی در ایران 43
خصوصی‎سازی و برنامه سوم 48
بازنگری در قانون كار 50



لینک کمکی