فایل ورد word نظام بودجه ریزی شرکتهای دولتی و موسسات انتفاعی وابسته به دولت دارای 44 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل ورد word نظام بودجه ریزی شرکتهای دولتی و موسسات انتفاعی وابسته به دولت کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد word نظام بودجه ریزی شرکتهای دولتی و موسسات انتفاعی وابسته به دولت،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن فایل ورد word نظام بودجه ریزی شرکتهای دولتی و موسسات انتفاعی وابسته به دولت :
موضوع : فایل ورد word نظام بودجه ریزی شرکتهای دولتی و موسسات انتفاعی وابسته به دولت
توضیح: این فایل به صورت ورد و آماده ی چاپ می باشد
طی سالهای اخیر بودجه ریزی در شركتهای دولتی خاصه در كشورهای درحال توسعه اهمیت زیادی كسب كرده است . اما متأسفانه در كتابها و جزوات بودجه ، معمولاً توجه كمتری به این نوع بودجه ریزی شده است . و چون طرز عمل در بودجه شركتهای دولتی اختلاف چندانی با بودجه ریزی شركتهای خصوصی ندارد و به طور متعارف فنون مربوط به آنرا هم درمحدوده اداره امور بازرگانی می شناسند . از یك سو با توجه به افزایش تعداد شركتهای دولتی در كشورهای در حال توسعه و از سوی دیگر ارتباطی كه این گونه شركتها با برنامه های توسعه ملی و بودجه دولت دارند ، باید توجه خاصی به بودجه ریزی این شركتها مبذول داشت . لذا تجربه نشان داده است كه نظام بودجه ریزی شركتهای دولتی بدون شناخت آنها میسر نمی باشد . بنابراین قبل از اینكه بودجه شركتهای دولتی را مورد بحث و بررسی قرار دهیم . ابتدا لازمست ، شناختی نسبت به اهداف تأسیس شركت های دولتی و اركان آنها داشته باشیم :
“ تعریف شركت دولتی ”
“ طبق ماده 4 قانون محاسبات عمومی” : شركت دولتی ، واحد سازمانی مشخصی است كه با اجازه قانون به صورت شركت ایجاد می شود و یا به حكم قانون و یا دادگاه صالحه ملی شده و یا مصادره شده و به عنوان شركت دولتی شناخته شده باشد و بیش از 50% سرمایه آن متعلق به دولت باشد
هر شركت تجاری كه از طریق شركتهای دولتی ایجاد شود ، مادام كه بیش از 50% سهام آن متعلق به شركتهای دولتی باشد شركت دولتی تلقی می شود.
اهمیت و نقش شركتهای دولتی :
تشخیص نقش مؤسسات تجاری دولتی در اقتصادهای مختلف كار دشواری است و این عمل بستگی مستقیم به حدود دخالت دولت در اقتصاد ملی دارد . در اقتصادهای برنامه ای ( متمركز ) نقش این مؤسسات اهمیت زیادی دارد . اما در كشورهای دارای اقتصاد مختلط و غیر برنامه ای اهمیت مؤسسات تولیدی دولت ، بستگی به سیاست ملی كردن صنایع عمده و همچنین مؤسسات تجاری و مالی دارد .
تأسیس و افزایش مؤسسات مورد گفتگو در كشورها دلایل مختلفی دارد ولی بطور عمده این دلایل ناشی از ایدئولوژی حكومتها و یا ناشی از عوامل اقتصادی صرف می باشد ، دلایل اقتصادی را به شرح زیر می توان طبقه بندی كرد :
1ـ ضعف مالی و عدم اعتماد بخش خصوصی نسبت به بازگشت سرمایه در بخش های زیربنایی مثل تأسیس ذوب آهن و یا واگذاری اعتبارات كشاورزی
2ـ تأسیس سازمان های منطقه ای در بعضی از بخشها به منظور ایجاد رفاه سریعتر و بیشتر مانند تأسیسات آب و برق ، حمل ونقل كه توسط شركت های آب و برق منطقه ای و پایانه های حمل و نقل ایجاد و اداره می شوند .
3ـ نبود بازدهی آنی كه سرمایه گذاران بخش خصوصی در پی آن هستند . نظیر راه آهن و بعضی از صنایع سنگین .
4ـ مشاركت دولت با شركتهای خصوصی به منظور سرمایه گذاری در جهت توسعه اقتصادی كشور .
5ـ تأمین رفاه طبقات مختلف مردم بدون توجه به سود آنی و حتمی نظیر اتوبوسرانی و یا فروش نفت در تمام نقاط به قیمت واحد كه توسط شركت نفت اداره می شود .
6ـ ارشاد و حمایت بخش خصوصی و یا پركردن خلاء میان عرضه و تقاضای برخی محصولات مورد نیاز عامه مثل غله و قند و شكر كه امور مربوط به آنها به عهده سازمان غله ، وسازمان قند و شكر واگذار شده است و بصورت شركت دولتی اداره می شود .
7ـ كمك به خزانه عمومی از طریق عملیات انحصاری مالی و بازرگانی نظیر عملیات بانكها و شركتهای بیمه و انحصار دخانیات كه بوسیله شركت دخانیات و شركت سهامی بیمه كه بصورت شركت دولتی اداره می شود .
8ـ علت دیگر گرایش به خودكفائی كشورها است كه دخالت دولت در امور تجارت را ناگزیر می سازد .
بعبارت دیگر می توان از یك طرف ارتباط استقلال سیاسی را با افزایش تعداد مؤسسات تجاری دولت عنوان كرد و از طرف دیگر چون كشورها برای توسعه و پیشرفت خود احتیاج به برنامه ریزی دارند . بناچار در بخش های مختلف مبادرت به سرمایه گذاری می نمایند و بخش عمده ای از این برنامه ها نیز شامل بخش تجارت می شود و موجب افزایش این گونه مؤسسات می گردد .
فایل ورد word نظام بودجه ریزی شرکتهای دولتی و موسسات انتفاعی وابسته به دولت
فهرست مطالب
نظام بودجه ریزی شركتهای دولتی و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت
مقدمه
تعریف شركت دولتی
اهمیت و نقش شركتهای دولتی
اساسنامه شركت دولتی
اركان شركت دولتی
وظایف مجمع عمومی
وظایف هیئت مدیره
شكل تشكیلاتی و سازمان مؤسسات تجاری دولتی
شركتهای سهامی دولتی
موسسات تولیدی مختلط دولتی و خصوصی
طریقه تهیه و تنظیم بودجه شركتهای دولتی و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت
پیش بینی درآمدها
قیمت تمام شده
موجودی مواد اولیه دراول سال
خرید مواد اولیه ظرف سال
موجودی مواد اولیه در آخر سال
جمع مواد مصرفی
دستمزد و مزایای كارگران
حقوق و مزایای كارمندان
حقوق ومزایای كارشناسان خارجی
خدمات قراردادی
هزینه استهلاک
اجاره محل
لوازم یدكی و ابزار كار
سوخت ماشین آلات
اوراق قرضه یا اوراق مشاركت
تهیه و تنظیم بودجه در بانكها
مسئول بودجه بانك
