فایل ورد word طرح خاورمیانه بزرگ و نخبه سازی

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

 فایل ورد word طرح خاورمیانه بزرگ و نخبه سازی دارای 52 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد word طرح خاورمیانه بزرگ و نخبه سازی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد word طرح خاورمیانه بزرگ و نخبه سازی،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد word طرح خاورمیانه بزرگ و نخبه سازی :

موضوع : فایل ورد word طرح خاورمیانه بزرگ و نخبه سازی


توضیح: این فایل به صورت ورد و آماده ی پرینت می باشد


نگاهی اجمالی به ایالات متحده آمریكا
ایالات متحده آمریكا سرزمینی به وسعت 9695539 كیلومترمربع است و چهارمین كشور وسیع جهان پس از روسیه، كانادا و چین است كه از 52 ایالت تشكیل شده و پایتخت آن واشنگتن است آمریكا برخلاف قاره آسیا كه دارای گروه های جمعیتی مشخص و پرجمعیت است، قاره ای مهاجرنشین می باشد، ساكنان واقعی آمریكا سرخ پوستان هستند كه در حال حاضر در اقلیت كامل به سر می برند و تعدادشان در سراسر آمریكا حدود یك میلیون نفر می باشند براساس داده های آماری سال 1999 آمریكا دارای 813/690/272 جمعیت بوده كه از این تعداد حدود نصف آن انگلیسی زبان و مابقی گروه های اسپانیولی زبان و فرانسوی زبان می باشند، تقریباً تمامی ساكنان این قاره مسیحی هستند كه در میان مذاهب سه گانه دین مسیحیت، تعداد پیروان كاتولیك نسبت به مذاهب دیگر بیشترند. تعداد 4140000 یهودی در آمریكا به سر می برند تعداد مسلمانان آمریكا بالغ بر 5780000 نفر است كه در حدود 2/2 درصد از جمعیت این كشور را شامل می‌شود.
نظام آموزشی آمریكا:
نظام آموزشی آمریكا، سیستمی همگانی، غیرمتمركز، فراگیر و حرفه ای است، ایالات متحده آمریكا به عنوان نیرومندترین كشور صنعتی جهان دارای نظام آموزش عالی با قدمت طولانی است كه به صورت غیرمتمركز اداره می‌شود و دولت مركزی و دولت های ایالات نقش پشتیبانی كننده را بر عهده دارند در آمریكا نزدیك به 2000 مركز تحصیلی وجود دارد تعداد كل دانشجویان آمریكا در سال تحصیلی 98-1997 برابر 3/14 میلیون نفر بوده كه بیش از 1/11 میلیون نفر در مراكز آموزش عالی دولتی مشغول به تحصیل بوده اند.
اوضاع مالی و شاخص های اقتصادی
تولید ناخالص داخلی ایالات متحده در سه ماهه نخست سال 2000 میلادی برابر با 3/9937 میلیارد دلار محاسبه گردیده است كه بیشترین مقدار در میان همگی كشورهای جهان است در سال 1999 درآمد ملی آمریكا برابر 7439 میلیارد دلار بوده است با این حساب درآمد ملی سرانه آمریكا رقمی در حدود 27 هزار دلار بوده است. ایالات متحده آمریكا همچنین مهم ترین تولید كننده فرآورده های كشاورزی است و آن هم به دلیل بهره گیری از آخرین دست آوردهای صنعت در بخش كشاورزی است.
بودجه نظامی آمریكا سالانه 400 میلیون دلار یعنی برابر با بودجه نظامی تمام كشورهای جهان است.
به طور كلی ایالات متحده آمریكا دارای ویژگی های جمعیت فراوان و پویا، منابع طبیعی سرشار، اقتصاد نیرومند، پیشتازی در زمینه تكنولوژی، تسلط بر سرمایه و پول جهانی، داشتن پیوندهای بازرگانی گسترده با دیگر كشور، درآمد سرانه چشمگیر پیشتازی در زمینه علمی و فرهنگی، برخورداری از مهم ترین زبان بین المللی و بویژه برتری بی‌رقیب نظامی چه در سطح جنگ افزارهای متعارف و چه در سطح جنگ افزارهای هسته ای است.
پایه های هژمونیك آمریكا بر سه پایه قابل توجیه است الف- پایه امنیتی- نظامی- هسته ای- ب، پایه ژئوپولیتیك ج- پایه حفظ موقعیت دلار در بازارهای جهانی كه هر سه پایه مژمونیسم آمریكا در نیم سده اخیر به گونه ساختاری با خاورمیانه پیوند یافته است.
طرح خاورمیانه بزرگ
پس از حادثه 11 سپتامبر 2001 (20 شهریور 1380) كه مبارزه با تروریسم به صورت مفهومی غالب در سیاست خارجی و امنیت ملی آمریكا درآمد، خاورمیانه نیز به كانون روابط و مركز ثقل نظام بین‌المللی تبدیل شد. تصمیم سازان و سیاست‌پردازان ایالات متحده با ایجاد پیوستگی و همبستگی بین اسلام‌گرایی با بنیادگرایی اسلامی با تروریسم، علاوه بر توسل به نیروی نظامی و قوه قهریه بر علیه تروریست‌ها، درصدد اصلاحات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی از طریق مهندسی اجتماعی- سیاسی و اصلاح دینی- مذهبی جوامع خاورمیانه به عنوان خاستگاه تررویسم بین‌المللی نیز برآمدند.
ژنرال كالین پاول وزیر امور خارجه آمریكا در تاریخ 12 دسامبر 2002 (22 آذرماه 1381) در سخنرانی خود در بنیاد هریتچ در یك سخنرانی، برای نخستین بار و به طور رسمی طرح این كشور برای خاورمیانه را مبنی بر اصلاحات سیاسی، اقتصادی و آموزشی اعلام كرد.
همچنین یكی از توجیهات و بهانه های سه‌گانه حمله آمریكا به عراق در كنار «نبرد علیه تروریسم» و «سلاح‌های كشتار جمعی»، استقرار دولت سرمشق در این كشور برای توسعه و اشاعه دموكراسی در منطقه بر اساس منطق دومینوی دموكراتیك اعلام گردید.
جورج بوش رئیس جمهور امریكا در 26 فوریه 2003، اندكی پیش از تهاجم نظامی به عراق طی سخنانی در انستیتو آمریكایی اینتراپرایز، عزم خود را مبنی بر استقرار ارزش‌های دموكراتیك در خاورمیانه ابراز داشت. سپس در 9 مه همان سال در جهت عملیاتی كردن ارزش‌های مورد نظر خود، «ایجاد منطقه مبادله آزاد میان ایالات متحده امریكا و خاورمیانه تا ده سال آینده» را پیشنهاد داد. دیك چنی معاون رئیس جمهور آمریكا نیز در دسامبر 2003 در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، صراحتاً سیاست رسمی دولت آمریكا مبنی بر دموكراتیك ساختن خاورمیانه را بیان داشت.
روزنامه عرب زبان‌الحیات چاپ لندن در 13 فوریه 2004، مفاد سند اجرایی «طرح خاورمیانه بزرگ» (1) را كه از سوی آمریكا برای طرح در نشست 8 تا 10 ژوئن 2004 سران گروه 8 (GB) در سی‌آیلند ایالت جورجیا ارایه شده بود، منتشر ساخت.
اهمیت خاورمیانه در نگاه نومحافظه كاران امریكا
منطقه خاورمیانه از جنبه‌های گوناگون برای زمامداران امریكا در دروه‌های مختلف تاریخی دارای اهمیت بوده و هست چكیده‌ای از دلایل این اهمیت به شرح زیر است.
1) خاورمیانه از معدود مناطقی در جهان است كه به طور كامل سلطه یكی از قدرتها و بویژه امریكا در آن هنوز كامل نشده است. منابع گسترده‌ انرژی خاورمیانه باعث شده است كه قدرتهای رقیب بالقوه امریكا یعنی اروپا، ژاپن و چین برای به گردش در آوردن موتور محركه اقتصاد و قدرت خود به آن وابسته شوند و در نتیجه كنترل و سلطه كامل بر این منطقه توان كنترل رقبا و قدرت اعمال فشار بر آنها را در اختیار امریكا قرار می‌‌دهد.
2) از بعد ژئوپلتیك و ارتباطات، خاورمیانه به طور سنتی در چهارراه جهانی قرار گرفته و كنترل آن نوعی دسترسی و اشرافیت را بر سایر مناطق جهان فراهم می‌سازد.
3) از بعد مسایل فرهنگی، خاورمیانه تنها منطقه‌ای است كه به طور یكپارچه در برابر قرایند جهانی سازی مقاومت كرده است. موضوع جهانی‌سازی كه توسط امریكا مدیریت و به كار گرفته می‌‌شود و مهمترین ابزار فرهنگی و نرم‌افزاری برای تثبیت و گسترش ارزش‌های غربی محسوب می‌گردد، در بسیاری از مناطق جهان به طور نسبی پذیرفته شده است و مقاومت چندانی در مقابل آن صورت نمی‌گیرد. ولی حضور پررنگ اسلام در منطقه باعث شده است كه جهانی سازی موفق به تسلط برخاورمیانه نشود.
4) از منظر ایدئولوژیك نیز، خاورمیانه جایگاه ویژه‌ای در نزد نومحافظه‌كاران حاكم بر امریكا دارد. اكنون استفاده از واژه‌هایی با رنگ ایدئولوژیك نظیر «محور شررات» «شیطان» ، «جنگ صلیبی» و … بدون ریشه و پشتوانه ایدئولوژیك مطرح نمی‌شود. در این پارادایم، خاورمیانه و جهان اسلام هدف و دشمن اصلی است كه باید روندهای حاكم بر آن اصلاح شود از دیدگاه كسانی كه مقابله با جهان اسلام و حمایت از صهیونیسم را هدف اصلی خود می دانند. اهمیت خاورمیانه انكارناپذیر است.
5) ویژگی خاورمیانه در این چارچوب، جایگان بی‌نظیر آن در موضوعات مربوط به امنیت ملی امریكا است.

فایل ورد word طرح خاورمیانه بزرگ و نخبه سازی
فهرست مطالب
نگاهی اجمالی به ایالات متحده آمریكا 1
نظام آموزشی آمریكا: 1
اوضاع مالی و شاخص های اقتصادی 2
ساختار هژمونیستی ایالات متحده آمریكا 3
تحكیم موقعیت دولار 3
كنترل انحصاری سیاسی- نظامی تأمین نفت جهان 3
مجتمع صنعتی- نظامی 3
وابستگان به نفت وارداتی 3
تحت الحمایه های امنیتی 3
منطقه بحران خیز خاورمیانه و نزدیك 3
منطقه ژئواستراتژیك 3
طرح خاورمیانه بزرگ 4
اهمیت خاورمیانه در نگاه نومحافظه كاران امریكا 5
الف: مفاد و مفروضه‌های طرح 8
2. توسعه علمی- آموزشی 13
3. توسعه اقتصادی 14
ب. خاستگاه و اهداف طرح 15
ج. تاثیرات طرح بر امنیت ملی ایران 24
پروژه نخبه سازی: 36



لینک کمکی