فایل ورد word بررسی آیات وارده در شان حضرت علی از دیدگاه مفسران شیعی و سنی

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

 فایل ورد word بررسی آیات وارده در شان حضرت علی از دیدگاه مفسران شیعی و سنی دارای 134 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد word بررسی آیات وارده در شان حضرت علی از دیدگاه مفسران شیعی و سنی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد word بررسی آیات وارده در شان حضرت علی از دیدگاه مفسران شیعی و سنی،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد word بررسی آیات وارده در شان حضرت علی از دیدگاه مفسران شیعی و سنی :

موضوع : بررسی آیات وارده در شان حضرت امیر(ع) از دیدگاه مفسران شیعی و سنی


توضیح: این فایل به صورت ورد و آماده ی پرینت می باشد


مقدمه:
از آنجا اهل تشیع به گفته خود پیامبر(ص) برای نجات خود از گمراهی و ضلالت باید به دوچیز متمسك بشوند و آن دو یكی قرآن ودیگری اهل بیت (ع) هستند، در این پروژه سعی براین شد كه به بررسی آیاتی در قران كه شأن نزول آنها در موردامام علی (ع) اولین امام و جانشین پیامبر (ص) است پرداخته شود، لذا موضوع خود را تحت عنوان دیدگاه مفسرین شیعه و سنی در مورد آیاتی كه شأن نزول آنها درمورد امام علی (ع) است قرار دادم وبه بررسی نظرات مفسران شیعه واهل سنت پرداختم و دلیل اینكه اهل سنت باوجود این آیات چرا امامت امام علی (ع) را انكار وبه آیات قرآن و وصیّت پیامبر عظیم الشأن اسلام حضرت محمد (ص) عمل نكردند. كه در این پروژه تا حدودی مشخص می شود و همچنین دلیل ا طاعت نكردن از دستور خدا وپیامبر(ص) چه بوده است، و چرا اهل سنت حاضر نبودن كه واقعیت را قبول كنند و امامت را به جانشین بر حق پیامبر خدا( ص) یعنی حضرت علی( ع) واگذار كنند تا مشكلاتی كه برای اسلام و جهان اسلام پیش آمده، رخ نمی داد، كه دامنه آن حتی تا امروز نیز كشیده شده است. امید است توانسته باشم كه حق مطلب را اداء كرده باشم .

اهمیت موضوع:
در رابطه با اهمیت موضوع امام علی(ع) در قرآن از دیدگاه مفسران شیعه و سنی نكاتی را بیان می نمایم :
1-آیات زیادی وجود دارد كه در قرآن شأن نزول آنها در مورد امام علی(ع) و اهل بیت(ع) است و این موضوع به اندازه ای مهم بوده است كه قرآن نیز به آن اشاره كرده زیرا جامعه اسلامی می طلبد كه همیشه پیشوا و رهبر داشته باشد تا به گمراهی و ضلالت نرود.
2- علاقه ای كه بنده به حضرت امیر(ع) دارم و همچنین مقام والایی كه حضرت دارند و تاامروز كسی پی به عظمت و مقام آن بزرگوار نبرده اند، اینجانب را بر آن داشت كه به این موضوع از دیدگاه قرآن بپردازم .
سوال تحقیق :
1-چه آیاتی در قرآن در عظمت شأن حضرت امیر(ع) نازل شده است ؟
2-چه آیاتی در قرآن امامت حضرت امیر (ع)را اثبات می نماید ؟
3-دیدگاه اندیشمندان شیعی و سنی در مورد آن دسته از آیات چیست ؟
فرضیه :
قرآن كریم در آیات عدیده ای به اتفاع شأن و امامت حضرت امیر(ع) اشاره كرده است.
پیشینه بحث:
چون بحث من بخشی از آیاتست، پیشینه آن به تمام تفاسیری بر می گردد كه آ‎یات قرآن را تفسیر كرده اند، البته كتابهایی در این باره نوشته شده كه مهمترین آنها: كتاب الغدیر علامه امینی می باشد .

چكیده:
مطالب مندرج در این تحقیق شامل دوفصل می شود كه در رابطه با هر فصل توضیح مختصری بیان می كنیم :
در فصل اول به بررسی چند آیه در سوره های بزرگ قرآن كه شأن نزول آنها در مورد امام علی(ع) نازل شده از دیدگاه مفسران اهل سنت و شیعه می پردازیم. مفسران اهل تشیع و اهل تسنن در مورد اكثر آیات بیان كرده اند كه شأن نزول این آیات در مورد حضرت امیر (ع) است و حتی آنرا با توجه به احادیث وروایات و اقوال مختلفی تأیید كرده اند. اما بعضی از مفسران اهل سنت متأسفانه در كنار این قول، اقوال دیگری را ذكر كرده اند و بعضاً گفته اند كه شأن نزول این آیه علاوه بر علی (ع) كسان دیگر نیز هستند و حتی بعضی از مفسران اهل تسنن آورده اند كه شأن نزول این آیات در مورد حضرت امیر (ص) نیست و اشخاص دیگری را ذكر كرده و یا چیزی در مورد آن ذكر نكرده اند. در فصل دوم به علل اختلاف تفاسیر شیعه و سنی در مورد بعضی از این آیات اشاره شده كه دلیل این اختلافات چیست و چرا با وجود این همه دلائل و احادیث باز عده ای از مفسران اهل تسنن این موضوع را منكر شده اند .

فصل اول

بررسی آیات از
دیدگاه شیعه و سنت

مقدمه:
در این فصل به بررسی چند آیه از سوره های مطول قرآن كه شأن نزول آنها در مورد حضرت امیر (ع) آمده از دیدگاه مفسران شیعه و اهل تسنن پرداخته شده است، به این صورت كه آیه ذكر شده ودیدگاه و نظر مفسران شیعه و اهل تسنن به ترتیب در مورد هر آیه ذكر شده و درآخر هر آیه نتیجه ای از آن گرفته شده است.
تفسیر آیات وارده:
یكی از آیاتی كه شأن نزول آن در مورد حضرت امیر است آیه 274از سوره بقره است كه در زیر به بررسی آن می پردازیم:
الَّذینَ یُنفِقُونَ اَمْوالَهُم بِالَّیْلِ وَ النَّهارِ سرًّا وَعَلِانَیهً فَلَهُمْ اَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لَاخَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُون.بقره 274
ترجمه : آنها كه اموال خودرا، شب وروز، پنهان وآشكار، انفاق می كنند، مزدشان نزد پروردگارشان است، نه ترسی بر آنهاست و نه غمگین می شوند.
علامه طباطبائی در ذیل این آیه اینچنین می گوید:
در مجمع البیان در ذیل آیه شریفه آمده كه آیه در شأن علی(ع) نازل شده است كه آن حضرت چهار درهم داشت یكی را در شب ،و یكی را در روز، سومی را پنهانی ،و چهارمی را علنی صدقه داد، به دنبال آن این آیه نازل شد كه((كسانی كه اموال خود را شب وروز سرّی و علنی انفاق می كنند)) مرحوم طبرسی سپس می گوید:این روایت هم از امام باقر(ع)و هم از امام صادق (ع) نقل شده است.
علامه طباطبائی می گوید : این معنا را عیاشی نیز درتفسیرش وشیخ مفید در اختصاص و شیخ صدوق در عیون آورده اند، و در الدر المنثور است كه عبد الرزاق و عبد بن حمید، وابن جریرو ابن ابی حاتم و طبرانی و ابن عساكر از طریق عبد الوهاب بن مجاهد از پدرش مجاهد از ابن عباس روایت كرده اند كه در تفسیر آیه: «الَّذِینَ یُنْفِقُونَ اَمْوالَهُم بِالَّیْلِ وَ النَّهارِ سِرَّاً وَ عَلانِیهً» گفته است: این آیه در شأن علی( ع) نازل شد، كه چهار درهم داشت یكی را در شب ودومی را درروز وسومی را پنهانی و چهارمی را علنی صدقه داد و در تفسیر برهان از كتاب مناقب بن شهر از ابن عباس و سدی و مجاهد و كلبی و ابی صالح و واحدی طوسی و ثعلبی، طبرسی و ماوردی و قیسری و شمالی و نقاش و…. نقل كرده اند كه همه نامبردگان در تفسیرهای خود گفته اند: علی بن ابی طالب چهار درهم نقره داشت یكی را شبانه ،دومی را در روز، سومی را سّری ،و چهارمی را علنی صدقه داد، به دنبال آن، آیه «الَّذِینَ یُنْفِقُونَ اَمْوالَهُم بِالَّیْلِ وَ النَّهارِ سِرَّاً وَ عَلانِیهً» نازل شد، ودر آن به تك تك درهم های آن جناب مال نامیده شده و او را به قبول صدقاتش بشارت داده است .
استاد محقق آیت اله مكارم شیرازی در تفسیر این آیه این چنین می گوید : در احادیث بسیاری آمده است كه: «این آیه درباره علی(ع) نازل شده است، زیرا آن حضرت در همی در شب ،و در همی در روز، و در همی آشكارا ،و در همی در نهان انفاق كرد ولی طبق معمول قرآن آیه یك حكم كلی را درباره چگونگی و طرز انفاق و كیفیات مختلف آن شرح می دهد و وظیفه انفاق كنندگان را مشخص می سازد كه باید از نظر آشكار بودن وپنهان بودن مراعات جنبه های اخلاقی و اجتماعی وحیثیت شخصی را كه به او انفاق میكنند،بنماید. یعنی: در آنجا كه انفاق به نیازمندان موجبی برای اظهار ندارد، بمنظور حفظ آبروی آنها و خلوص بیشتر بطور مخفی انفاق كنید، و در آنجا كه پای مصالح دیگری(همانند تعظیم شعائر مذهبی و تشویق و ترغیب دیگران) دركارباشد ،و هتك احترام مسلمانی نگردد، آشكارا انفاق نمایند. خداوند به چنین افراد مژده اجر و پاداش شایسته ای می دهد، میفرماید:اجروپاداش آنها در نزد خداست و برای آنها وحشت و خوف و اندوه نیست.
«فَلَهُمْ اَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهمَ و لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزِنُون»
میدانیم انسان چون برای ادامه واداره زندگی خویش خود را بی نیاز از مال وثروت نمی داند معمولا هنگامیكه آنرا از دست می دهد اندوهناك می گردد و برای آینده خود نیز نگران می شود زیرا نمی داند در آینده وضع او چگونه خواهد بود و همین امر در بسیاری از مواقع مانع انفاق می گردد،مگر آنها كه از یك سو به وعده های الهی ایمان داشته باشند و از سوی دیگر آثار اجتماعی انفاق را بدانند چنین افرادی از انفاق در راه خدا خوف و وحشتی از آینده ندارند و بخاطر از دست دادن قسمتی از ثروت خود اندوهگین نمی شوند، زیرا می دانند در مقابل چیزی كه از دست داده اند بمراتب بیشتر از فضل پروردگار و از بركات فردی و اجتماعی و اخلاقی آن ،دراین جهان و آن جهان بهره مند خواهند شد.
استاد محسن قرائتی در تفسیر این آیه می گوید:درتفسیرصافی ـ مجمع البیان قرطبی ـ فخر رازی نقل شده كه این آیه درباره حضرت علی (ع) نازل شده است .حضرت فقط چهار درهم داشت یك درهم در روز یك درهم در شب سومین آنرا مخفیانه و چهارمین درهم را آشكاردرراه خدا انفاق نمود.
در تفسیر اثنی عشری در تفسیر این آیه این چنین آمده: به اتفاق علمای خاصه واكثرعلمای عامه این آیه درشأن حضرت علی (ع) نازل شد اما خاصه مانند: ابن بابویه شیخ مفید، شیخ طوسی،طبرسی …روایت نموده اند ازابن عباس به یك مضمون كه حضرت علی (ع) از متاع دنیا بیش از چهار درهم نداشت یك درهم را در شب انفاق نمود یكی را در روز پنهانی و یكی را آشكارا پس این آیه شریفه درباره آن حضرت نازل شد.
در تفسیر مجمع البیان در تفسیر این آیه اینچنین آمده: ابن عباس می گوید این آیه درباره حضرت علی (ع) نازل گشت زیرا او چهاردرهم داشت یك درهم در روز یك درهم در شب یك درهم در پنهانی ویك درهم آشكارا انفاق نمود وهمین مطلب ازامام جعفر صادق و امام محمد باقر(ع)نقل شده است.


فایل ورد word بررسی آیات وارده در شان حضرت علی از دیدگاه مفسران شیعی و سنی
فهرست مطالب



كلیات 1


مقدمه2


اهمیت موضوع3


سوال تحقیق3


فرضیه3


پیشینه تحقیق3


چكیده4


فصل اول5


بررسی آیات از دیدگاه شیعه و سنت5


مقدمه6


تفسیر آیات وارده 6


فصل دوم: مقدمه علل اختلافات تفاسیر شیعه و سنی97


مقدمه98


نتیجه كلی118


فایل ورد word بررسی آیات وارده در شان حضرت علی از دیدگاه مفسران شیعی و سنی
فهرست منابع120



لینک کمکی